Hey, ik ben Céline

Zo lang ik me kan herinneren, heb ik iets met beelden en ben ik creatief. Sinds 2012 ben ik ondernemer van Cétroen. Bij Cétroen draait alles om bezig zijn met de basis van mijn klanten, hun logo/branding. Ik weet dus als geen ander hoe het is om ondernemer te zijn en wil graag doen wat ik leuk vind, daarom blijf ik mijzelf altijd ontwikkelen. Zo rondde ik in januari 2022 mijn opleiding tot fotograaf af aan de fotoacademie in Amsterdam. Met als doel mijn klanten te kunnen voorzien van zakelijke (portret)foto’s. Grappig hoe sommige dingen zo anders kunnen lopen.

In mijn tienerjaren was ik gek op de #selfies van toen. Foto’s maken van jezelf met de allereerste webcam die ik had en later kreeg ik een digitale camera cadeau. Fotoshoots houden met vriendinnen in de meest ‘sexy’ outfits. Toen ik écht verkering kreeg vervaagde de interesse in zulke foto’s een beetje en kreeg ik het ook druk met alle andere bezigheden waar je als tiener door overspoeld wordt.

Naarmate ik vrouw en moeder werd, leek mijn leven steeds meer op wat Herman van Veen zingt: ‘we moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan’. En niet (of nauwelijks) bij jezelf kunnen stilstaan. Tijd om mijn haren te laten knippen of mijn wenkbrauwen te laten doen, kon ik nog wel inplannen. Maar daar hield het wel een beetje op qua zelfzorg. Mijn eigen ik ging een beetje aan mij voorbij. Ik denk dat elke vrouw zichzelf wel eens voorbij loopt en haar eigen onzekerheden heeft. Onzekerheden, die worden versterkt door de gedachten die je over jezelf hebt.

 
 

‘Door je te ontdoen van al je moeten, ontmoet je jezelf’.
 
 
Tijdens ‘de corona’ kwamen we tot twee keer toe in een lockdown terecht, een ideale tijd voor mij om meer aan de wandel te (moeten) gaan. Ik maakte er een soort project van, minimaal 10.000 stappen per dag was mijn doel. Ik maakte in het begin een aantal selfies om het resultaat (als dat er al was) te kunnen zien. En ja hoor, zo’n twee weken later zag ik al verschil in mijn huid en in de vorm van mijn lichaam. Ik voelde me fitter en had meer energie. Vooral op de foto’s die ik tijdens het wandelen maakte, was dit goed te zien. De warmte van de zon op mijn gezicht, de wind door mijn haar en al het moois van het Limburgse landschap om mij heen. Het wandelen maakte mij echt een ander mens, dat was op de foto’s te zien.

In coronatijd begon ik ook met mijn fotografieopleiding en ik zette alvast mensen voor mijn lens. Tijdens die fotoshoots merkte ik dat ik mensen makkelijk op hun gemak stelde. Onder andere door uit oprechte interesse persoonlijke vragen te stellen. Voor mij is het heel belangrijk om jou op je gemak te stellen en om je zo te leren kennen. We voeren de meest diepgaande gesprekken, terwijl ik de foto’s schiet. De emotie(s) zijn in het gezicht te zien en dus ook in de foto’s. Ik vroeg een vriendin of ze puur als zichzelf in ondergoed voor mijn lens wilde. Haar antwoord was eerst keihard ‘nee’, toen kwamen de excuses: ‘ik wil nog een paar kilo kwijt’, ‘ik ben helemaal geen model’. Haar eigen gedachten maakten haar onzeker. Ik zei ‘laten we het gewoon eens proberen’. Ik heb die ochtend heel wat foto’s van haar gemaakt. Ook deze keer kwamen de diepgaande gesprekken als vanzelf. Doordat ze zichzelf letterlijk door mijn lens zag, zag ik haar uitstraling veranderen en daarmee ook de liefde voor zichzelf.

Ik leef het liefst in een wereld waarin we onszelf meer mogen zien, mogen liefhebben en koesteren. Dat we blij zijn met onszelf ook al voldoen we niet aan het ‘beeld’ dat de media ons ‘voorschrijft’ waardoor we nooit goed genoeg lijken. Stap uit die gedachten, stap in je leven en laat je voor mijn lens puur zien zoals je bent. Want, alles is liefde.
 
Korte feitjes

Behalve fotograaf en grafisch ontwerper ben ik ook mama van zoontjes Art en Ian en mops Izzy, nog steeds verliefd op mijn man Mark, gek op groen, Heerlense Sittardenaar en Nijntje-fan. Op de onderkant van mijn rechterarm staat ‘alles is liefde’. Ik drink graag een cappuccino met je en je kunt me altijd wakker maken voor verse sushi en ijs van Ben & Jerry’s.

 
Waarom madame boudoir?

Madame (Frans ma dame : "mijn dame") is in het Frans de aanspreekvorm voor een vrouw.
A boudoir ( / b ü d w ɑː r / ; Frans: [bu.dwaʁ] ) is een vrouw privé- zitkamer of salon in een ingerichte accommodatie, meestal tussen de eetkamer en de slaapkamer , maar kan ook verwijzen naar een eigen slaapkamer.

Ik wil graag de vrouw (in het frans madame) voor mijn lens het middelpunt laten zijn. Dat is waar het tijdens de shoot om gaat.
Het woord ‘boudoir’ komt uit het Frans en betekent ‘elegante dameskamer in een oud herenhuis’,
mijn daglichtstudio dient als een elegante kamer. En met deze twee woorden ‘samengesmolten’ kwam ik op madame boudoir.